Partizanska cesta 37
Kranj
4000
Slovenija
info@triglavcupkranj.si

Pravilnik / Rules U9

Pravilnik / Rules U9

Potek in pravila turnirja

- Na turnirju se upoštevajo pravila OFB (Avstrijske) nacionalne nogometne zveze.  
- Število igralcev: 6 igralcev v polju + 1 vratar / 7 proti 7.
- Do sodelovanja so upravičeni le igralci, rojeni leta 2011 ali kasneje.
- Trajanje igre: 1 x 12 minut brez menjave strani igrišča. Za vse tekme.
- Igrišče: dolžina 45 do 50 m x širina 28 do 30 m, označen kazenski prostor (10 m), kazenski strel z razdalje 7 metrov, vrata: 5 x 2 metra
- Žoga: velikost 4.
- Ni pravila prepovedanega položaja (ofsajd). Poleg tega velja, da vratar lahko prime žogo tudi po podaji s strani soigralca.
- Vratar lahko prime žogo le znotraj kazenskega prostora. V kolikor vratar prime žogo z rokami, je ne sme vreči preko polovice igrišča. V kolikor vratar žoge po podaji soigralca ali nasprotnika ne prime z rokami, jo lahko brcne preko sredinske črte. Nadaljnja pravila za vratarje – zlasti glede podajanja žoge na drugo polovico – skladno s pravili nacionalne nogometne zveze (mora biti pojasnjeno na sestanku predstavnikov ekip pred začetkom turnirja)
- Vsi sodelujoči igralci morajo imeti športne izkaznice igralca. Igralci se lahko udeležijo tekmovanja le z veljavno športno izkaznico igralca. Ker nekatere države ne poznajo športne izkaznice igralca, lahko tudi drugi identifikacijski dokument, kot je na primer potni list (obvezno mora vsebovati fotografijo) služi kot dokazilo o identiteti. Če je potrebno, ali v primeru pritožbe, je treba identifikacijske dokumente predložiti vodstvu turnirja. V primeru ugotovitve kršenja tega pravila se tekma registrira z rezultatom 3:0 v korist nasprotne ekipe.
- Gostujoči igralci so dovoljeni samo po dogovoru s prirediteljem.
- Število menjav na tekmo ni omejeno, vendar mora biti za vsako menjavo igra prekinjena.
- Če se ekipa ne udeleži tekme, se le-ta registrira z rezultatom 0:3, razen v primeru veljavnega razloga (odvisno od odločitve odbora turnirja).
- Igralna oprema: na voljo morata biti 2 dresa v različnih barvah. Drugonavedena ekipa mora zamenjati majice, če imata ekipi majice enakih barv.
- Po skupinskem delu turnirja v primeru neodločenega izida zmagovalca odločijo kazenski streli, brez podaljškov.
- Kazenski streli se izvajajo s 3 poskusi različnih igralcev vsake ekipe; ob neodločenem izidu se kazenski streli nadaljujejo po 1 na vsaki strani, dokler se ne odloči zmagovalec.
- Točkovanje: 3 za zmago, 1 točka za neodločen izid, 0 točk za poraz.
- V primeru enakega števila točk v skupinskem delu bo naslednji vrstni red določal razvrstitev: 1. medsebojni rezultat, 2. razlika v golih, 3. število golov, 4. kazenski streli s 3 poskusi; ob neodločenem izidu se kazenski streli nadaljujejo po 1 na vsaki strani, dokler se ne odloči zmagovalec.

Prijava na e-novice