Partizanska cesta 37
Kranj
4000
Slovenija
info@triglavcupkranj.si

Pravilnik U14

Pravilnik U14

Pravila turnirja za selekcijo U14

Turnir bo odigran po pravilih NZS.

Igralci
Igra se z 10 igralci na terenu + 1 vratar / 11v11. Maksimalno število igralcev v moštvu: 20 igralcev.

Starostna omejitev: Igrajo lahko samo igralci, rojeni 2006 (ali mlajši). Vsak igralec mora imeti veljavno nogometno izkaznico igralca - na zahtevo se jo pokaže. V kolikor igralec ne dokaže iztovetnosti z veljavnim osebnim dokumentom oziroma veljavno športno izkaznico, ne more sodelovati na turnirju.
POMEMBNO: Če igralec ne more predložiti svojega dokumenta, ekipa avtomatično izgubi tekmo 0:3.
Gostujoči igralci so dovoljeni, vendar šele po preverjanju s strani organizatorja turnirja in morajo biti iste starosti, kot je določena zgoraj.

Igrišče in žoge
• Igralno območje: veliko igrišče
• Velikost žoge: 5
• Gol: velik gol

Čas igranja
1 x 25 minut brez spreminjanja strani (velja tako za skupinski, kot tudi finalni del).

Igralna oprema
Oprema za igranje: Ekipa mora imeti na voljo dva kompleta dresov različnih barv. Drugoimenovana ekipa mora v primeru istih barv dresov zamenjati dres, oziroma obleči markirke, katere zagotovi organizator.

Menjave
Na tekmi ni omejitev menjav, vendar mora biti tekma ob menjavi prekinjena.

Model
Za določitev načina turnirja odgovarja organizator kvalifikacij in je odvisno od števila prijavljenih udeležencev.

V primeru izenačenosti točk v skupinski fazi bodo za napredovanje določila naslednja zaporedna pravila:
1. medsebojna tekma
2. gol razlika
3. število doseženih golov
4. Kazenski strelec s 3 poskusi, ki jim sledi posamično izvajanje v kolikor bo potrebno.

Pravilo prepovedanega položaja (ofsajd)
Uporablja se pravilo ofsajda, kakor tudi pravilo pri podaji soigralca vratarju (= vratar ne sme prijeti podaje soigralca, razen, če je ta podana z zgornjim delom telesa).

Opomini in izključitve
Rumeni karton = opomin igralca
Rdeči karton = (drugi rumeni karton) igralec je izključen iz igre. Izključeni igralec se lahko zamenja po 2 minutah ali če ekipa izključenega igralca doseže zadetek. Odbor turnirjev ima pravico izključiti igralca za dodatne igre ali v celoti izključiti igralca iz turnirja.
POMEMBNO OPOZORILO: Če igralec, ki je izključen na tekmi igra, ekipa avtomatično izgubi tekmo 0: 3.

Ne pojavljanje
Če se ekipa iz neopravičenih razlogov ne pojavi na igrišču za pričetek temke, bo tekma registrirana z rezultatom 0:3 za nasprotno ekipo. (= končna odločitev bo podala turnirska komisija).

Ugovor
Vsak ugovor mora biti izročen turnirskem odboru največ 15 minut po koncu tekme. Noben ugovor proti sodnikom ne bo sprejet.
V primeru dvoma končno odločitev sprejme vodstvo turnirja.
Odločitve vodstva turnirja je dokončna.

Obnašanje moštev
Vsaka ekipa, ki se med tekmovanjem obnaša nedisciplinirano (ugovarjanje na sodniške odločitve, pretepi s tekmeci ali organizatorjem turnirja), je lahko izključena s turnirja. Vsi resni primeri izključitve bodo prijavljeni pristojni nogometni zvezi. Vodje ekip oziroma trenerji so odgovorni za odnos in vedenje svojih igralcev do sodnikov, nasprotnikov, javnosti, organizacije in objektov.

Zavarovanje
Vsi klubi morajo imeti svoje igralce zavarovane na igrišču in zunaj njega. Ekipe se opozarja, da je njihova odgovornost, da igralcem zagotovijo svoje evropske zdravstvene kartice ali podatke o zasebnem zavarovanju.
Organizator turnirja ne prevzema odgovornosti v primeru kraje ali materialne škode, poškodb ali drugih dejanj javnih organov ali organizacije prevoza zaradi stavk.

Za udeležence turnirja so odgovorni klubi, saj so tisti, ki so se prijavili, navajali, da so vsi igralci fizično sposobni za sodelovanje na omenjem turnirju.

Organizator ne odgovarja za škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi ali drugim udeležencem med tekmovanjem.

Prijava na e-novice